luni, 14 februarie 2011

Friptura tiganeasca


Sursa


Ingrediente
1 kg. carne de porc (ceafa, pulpa, costite)
10 catei usturoi
sare, piper, boia dulce
1.5 ling. untura
1/2 l. lapte


Se piseaza usturoiul, se adauga in lapte. Carnea se taie felii groase de cca. 2 cm.
Carnea se sareaza foarte bine si se introduce in lapte si se lasa de pe o zi pe alta la marinat
A doua zi se scoate pe un servetel
Se condimenteaza cu piper si boia dulce. Atentie, nu se mai sareaza!
Se topeste untura (se poate folosi si ulei)
Dupa ce s-a topit untura se adauga carnea
si se lasa la prajit la foc mic acoperita cu un capac pana ce carnea capata o culoare frumoasa
Se scoate pe un servetel si ulterior se aseaza pe un platou
Aceasta friptura este asa de gustoasa, carnea devine atat de frageda... Merita incercata!

2 comentarii:

DianaZ spunea...

sis' o sa incerc sa fac si eu friptura maine :)...abia astept...I looooveee your blog!!! ma invata si pe mine sa gatesc :)...pupici dulci si spor la postat si gatit cat mai multe retete delicioase

Edith spunea...

Andreea,am citit toate retetele tale si pozele sunt de-a dreptul uluitoare.Am sa prepar toate retetele tale.Incredibil cate poti invata..Ma bucur si te felicit pentru blogul tau.

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...